15. helmi, 2019

Föhn-tuulet puhaltaa

Ja se on kevään merkki. Vaikka on vasta helmikuun puoliväli, niin kevättä on jo selkeästi ilmassa. Lämpimät tuulet puhaltaa, räystäät tippuu ja pikkulinnut laulaa. Ja mikä parasta, tarjolla on mitä ihanampia tulppaaneja. On punaista, keltaista, pinkkiä, lilaa, valkoista, yksinkertaista, kaksinkertaista, ripsureunaista, papukaijaa ja ranskalaista... jokaiselle jotakin mieltymysten mukaan.

Tulppaaneista saa näyttäviä kimppuja ja asetelmia. Ne sopivat juhlaan kuin juhlaan ja koristavat kauniista omaa myös omaa kotia. Eikä hintakaan päätä huimaa. 

Tulppaanit kestävät - no kestävät sen minkä kestävät. Kestoa saadaan kummasti pidennettyä hyvällä hoidolla. Kukille kannattaa vaihtaa päivittäin kylmä vesi, voipa veden sekaan heittää lunta ja jopa jäätäkin. Kukat voi viedä yöksi johonkin huoneenlämpöä viileämpään paikkaan virkistymään. Kukkien varsia kannattaa leikata lyhyemmäksi parin päivän välein. Tulppaanien lyhentäminen käy hyvin käyttäen saksia. 

Tulppaanien sesonki on suhteellisen pitkä. Se alkaa selkeästi ennen joulua, kiihtyy kohti naistenpäivää ja päättyy tavallisesti pääsiäisen tienoilla. Tänä vuonna pääsiäinen on suhteellisen myöhään, joten saa nähdä päästäänkö nauttimaan väriläiskistä sinne asti. 

Mutta nyt kannattaa iloita ja nauttia kauneudesta!