28. joulu, 2018

Viimeistele juhlat kukkasin

Onko sinulle tulossa juhlat; häät, syntymäpäivät tai hautajaiset. Kukkia siis tarvitaan, mutta minkälaisia ja mistä niitä saa? Näiden ongelmien ratkaisussa tarvitset ehkäpä apua ja siinä vaiheessa kuvaan astuu ammattinsa osaava kukkakauppias.

Kukkakauppiaan kanssa käydään keskustelua siitä mitä on tulossa ja mitä halutaan. Kukkakauppias kartoittaa tarpeesi ja ehdottaa sinulle vaihtoehtoja tai kertoo heti, mikä ratkaisu voisi olla se paras. Kukkakauppias osaa ottaa mielipiteesi huomioon, mutta kertoo varmasti ja perustellen, jos joku toiveesi on mahdotonta toteuttaa ja erityisesti ammattitaitoa kuvastaa se, että kukkakauppiaalla on tarjota vaihtoehto B, yhtä hyvä ellei parempi kuin se alkuperäinen. 

Kukkakauppias valmistaa tuotteet määräaikaan mennessä. Keskusteluissa sovitaan, kuinka tuotteet saadaan toimitettua tilaajalle; noutaako tilaaja ne itse vai toimittaako kukkakauppias tuotteet haluamaasi paikkaan. Hautajaisten ollessa kyseessä kukkakauppias käy kiinnittämässä arkun kukkalaitteen arkun päälle, toimittaa surukukat kappeliin/kirkkoon ja muistopaikan tiloihin kukkakimput pöytiin.

Kukkien kielen toimintaperiaate on se, että tehdään asiakkaalle tilaaminen ja kukkien toimittaminen helpoksi. Vain soitto tai viesti minulle siitä mitä tarvitaan, milloin tarvitaan ja mihin kukat toimitetaan - ja homma hoituu monen vuoden kokemuksella.