24. maalis, 2017

Vasara ja nauloja

Floristin opinnot ovat edenneet siihen vaiheeseen, että opiskelija-raukalle annettiin käteen pätkä lautaa, saha, vasara ja pora. Miksi? Siksi, että opiskelija rakentaisi linnunpöntön. Kyllä, opiskelija rakensi linnunpöntön, jonka ehkä jonain päivänä kiinnittää puuhun ja toivoo, että joku lintu tekisi sinne pesän.

Mitä floristi tekee näillä em. taidoilla? Monen mielestä varmaan ei mitään ja niin kai itsekin vielä jokin aika sitten olisin kuvitellut. Floristihan sitoo kukkia, ei vasaroi eikä naulaa. Toisin kuitenkin on.

Floristi rakentaa tilateoksen, jossa tarvitaan em. taitoja kukkien sitomisen ja asettelun lisäksi. Floristi voi myös kunnostaa parvekkeen, pation tai minkä tahansa tilan ja kukille voi joutua rakentamaan kukkalaatikon tai naulaamaan lautaa muuten vaan. Siksi vasaran on pysyttävä kädessä ja vielä kaiken lisäksi toimittava oikein ja turvallisesti.

Kuvatut taidot ovat tarpeellisia nyt, kun aloitin kasveilla stailauksen opinnot. Parissa päivässä tuli linnunpöntön rakentamisen lisäksi paljon muuta erilaista tietoa aiheeseen liittyen. Pidänkin teidät ajantasalla tapahtumien kulussa. Ja toivon samalla kylväväni siemenen ajatukselle, että voisiko kukkakauppias, tuleva floristi, ehkä jossain vaiheessa stailata myös teidän stailaamista vaativan tilan?

Naulaillaan!