22. marras, 2016

Miksei kukkakaupassa ole hinnastoja?

Mistä tiedän, mitä vaikkapa surulaite maksaa, kun kukkakaupassa ei ole näkyvissä sidontatöille hinnastoa? Ainakaan suurimmassa osassa kaupoista ei ole. 

Siihen on looginen syy. Sidontatyölle ei yksinkertaisesti voi määritellä pysyvää, kiinteää hintaa. Hinta määräytyy pääsääntöisesti käytetyistä kukista ja niiden määrästä. Kalla on kalliimpi kuin lilja. Lilja on puolestaan kalliimpi kuin neilikka. Neilikoita menee enemmän kuin liljoja ja niin edelleen. Tämä rinnastusta pystyy tekemään loputtomasti ja siinä hommassa kukkakauppias on spesialisti. 

Ehkäpä järkevin tapa onkin aloittaa keskustelu kukkakauppiaan kanssa siitä, mitä valmis työ saa maksaa. Sen jälkeen mietitään, mitä sillä hinnalla saa eli minkälaisia kukkia käytetään, että saadaan mahdollisimman miellyttävä lopputulos. 

Tärkeitä seikkoja ovat myös käytettävät värit, onko kukkalaitteen tai kimpun saajalla lempi/inhokkikukkia, jotain spesiaalia harrastusta tms., jota halutaan sidontatyössä tuoda esiin. Nämä eivät välttämättä ollenkaan vaikuta hintaan, mutta suuresti kylläkin lopputulokseen. 

Nämä asiat kun on selvillä, kukkakauppiaan on helppo toteuttaa asiakkaan toiveet eikä asiakkaan etukäteen tarvitse jännittää, mitä tilaus loppujen lopuksi tulee maksamaan. Hintahan oli jo etukäteen sovittu! 

Kysy rohkeasti, kukkakauppias kertoo ja neuvoo mielellään.

Soita, niin neuvotellaan!