20. loka, 2016

Luonnonmukaisuus - kukkasidonnan trendi

Onko kukkasidonnassakin trendejä? On! Ja nyt se on luonnonmukaisuus eli meidän oman luonnon materiaalien kunnioittaminen ja hyödyntäminen. 

Juuri nyt kun katsoo ikkunasta ulos, voi herätä kysymys... miten kuihtuvaa luontoa voi käyttää uuden ja kauniin luontiin. Vastaus on: hyvin ja ennakointi on parasta!

Itse kävin äskettäin noutamassa kaveriltani alas leikattuja villiviinin versoja. Poistin versoista jäljellä olevat lehdet ja taivuttelun niistä kukkakimpulleni ns. rakennepohjan, johon tein syksyisen kimpun. Ja sellaisia aion tehdä lisää. 

Moni on tottunut siihen, että kimpun pohja on rakennettu pelkästään vihreistä kukkakaupan materiaaleista (nahkalehti, salal, aralia jne.) eli tuontitavarasta. Sen sijaan oman luonnon tarjoamat arvokkaat, hyödynnettävät materiaalit joutuvat hukkaan. Niinpä, nyt on aika tämän kukkakauppiaan ryhdistäytyä ja muuttaa ajattelua ekologisempaa ja eettisempään suuntaan. 

Kerätään tippuneet ajoissa kävyt ja kuivataan ne, kerätään lehdettömiä mustikan varpuja ja käytetään ne sellaisena tai tuunataan niitä vähän, järvikaisla on upea ja näyttävä, tippuneet koivunoksat ovat erinomaisia, kaadettujen mäntyjen ja kuusten oksat suuria aarteita... Siinä vain muutamia mainitakseni. Keräilyinnostuksen kasvaessa pitää aina kuitenkin muistaa jokamiehenoikeudet ja velvoitteet ja maanomistajan lupa!

Kohti ekologisuutta ja kestävää kehitystä trendikkäästi. Peukutan!