10. loka, 2016

Mitä mä teen mun kukkapenkille?!!

Tekisikö mieli peittää piha asfaltilla, joka hautaisi sen jälleen kerran kunnostusta vaille jääneen kukkapenkin ja samalla sammaloituneen nurmikon alleen? Eipähän tarvitsisi enää kitkeä eikä ajaa nurmikkoa. No ei tarvitsisi ei. 

Mutta, pienelläkin kukkapenkin tuunaamisella saadaan ihmeitä aikaan. Etsitään sopivat, peittävät kasvit, jolloin kitkemiselle voi sanoa jossain vaiheessa (melkein) lopulliset hyvästit. Tokihan taimien istuttamisen jälkeen voi joutua muutaman kerran kitkemään rikkaruohoja, mutta sen vaivan näkee, kun tietää ettei se ole ikuista. 

Hyvällä istutussuunnitelmalla saadaan aikaan toivottu, helppohoitoinen kukkapenkki, joka kukkii keväästä syksyyn. Istutussuunitelmaa tehtäessä huomioidaan myös värit, mistä suunnasta kukkapenkkiä katsotaan, minkä korkuisia kasveja tarvitaan/halutaan. Tärkeää on myös se, kuinka tiheään tai vastaavasti harvaan kasvit istutetaan, jotta saadaan selkeä lopputulos. Suunnitellaan, tuleeko kukkapenkistä kohopenkki vai ihan maantasalla oleva. Pihasuunnittelija on se henkilö, joka osaa antaa neuvon kaikkiin edellä mainittuihin kysymyksiin ja moniin muihin, kuten mistä kannattaa ostaa multa, taimet, miten lannoitetaan. Nämä ovat esimerkkejä asioista, joissa pihasuunnittelijat ovat kullanarvoisia asiantuntijoita. 

Itse olen saanut koulutuksen istutussuunnitelmien tekemiseen ja olen niitä asiakkailleni tehnyt. Tämän hetkisen projektin (kuva) etenemisestä lisää ensi kesänä! 

Ota yhteyttä, niin ryhdytään tuumasta toimeen ja kunnostetaan remppaa vailla olevat kukkapenkit yhdessä!