15. helmi, 2019

Ja se on kevään merkki. Vaikka on vasta helmikuun puoliväli, niin kevättä on jo selkeästi ilmassa. Lämpimät tuulet puhaltaa, räystäät tippuu ja pikkulinnut laulaa. Ja mikä parasta, tarjolla on mitä ihanampia tulppaaneja. On punaista, keltaista, pinkkiä, lilaa, valkoista, yksinkertaista, kaksinkertaista, ripsureunaista, papukaijaa ja ranskalaista... jokaiselle jotakin mieltymysten mukaan.

Tulppaaneista saa näyttäviä kimppuja ja asetelmia. Ne sopivat juhlaan kuin juhlaan ja koristavat kauniista omaa myös omaa kotia. Eikä hintakaan päätä huimaa. 

Tulppaanit kestävät - no kestävät sen minkä kestävät. Kestoa saadaan kummasti pidennettyä hyvällä hoidolla. Kukille kannattaa vaihtaa päivittäin kylmä vesi, voipa veden sekaan heittää lunta ja jopa jäätäkin. Kukat voi viedä yöksi johonkin huoneenlämpöä viileämpään paikkaan virkistymään. Kukkien varsia kannattaa leikata lyhyemmäksi parin päivän välein. Tulppaanien lyhentäminen käy hyvin käyttäen saksia. 

Tulppaanien sesonki on suhteellisen pitkä. Se alkaa selkeästi ennen joulua, kiihtyy kohti naistenpäivää ja päättyy tavallisesti pääsiäisen tienoilla. Tänä vuonna pääsiäinen on suhteellisen myöhään, joten saa nähdä päästäänkö nauttimaan väriläiskistä sinne asti. 

Mutta nyt kannattaa iloita ja nauttia kauneudesta!

1. helmi, 2019

Nyt lähestyy taas se päivä, kun pitää miettiä mitä antaa ystävälle, tyttöystävälle, vaimolle, äidille, anopille tai työkaverille lahjaksi ystävänpäivänä ja/tai naistenpäivänä.

Vastaus on näin kukkakauppiaan näkökulmasta helppo: kukkia, kukkia, kukkia ja vielä kerran kukkia. Kukkien valinnan tekee helpoksi se, että nyt on tulppaanien sesonki. Löytyy ihania tulppaaneja eri kokoisena ja värisenä. Eikä hintakaan päätä huimaa. Ja mikä parasta! Tulppaaneja tuotetaan myös kotimaassa eli ei tarvitse ostaa välttämättä kaukaa lennätettyjä/laivattuja kukkia. Näin tuemme samalla kestävää kehitystä. 

Tulppaanin ohella ruusu on ikuinen kestosuosikki: siitäkin löytyy jos jonkin väristä ja kokoista versiota. Voit antaa yhden ruusun, useamman ruusun tai kokonaisen kimpun tahi asetelman. Vastaanottaja on poikeuksetta otettu ja iloinen saamastaan.

Muista siis läheistäsi kukkasin.❤

28. joulu, 2018

Onko sinulle tulossa juhlat; häät, syntymäpäivät tai hautajaiset. Kukkia siis tarvitaan, mutta minkälaisia ja mistä niitä saa? Näiden ongelmien ratkaisussa tarvitset ehkäpä apua ja siinä vaiheessa kuvaan astuu ammattinsa osaava kukkakauppias.

Kukkakauppiaan kanssa käydään keskustelua siitä mitä on tulossa ja mitä halutaan. Kukkakauppias kartoittaa tarpeesi ja ehdottaa sinulle vaihtoehtoja tai kertoo heti, mikä ratkaisu voisi olla se paras. Kukkakauppias osaa ottaa mielipiteesi huomioon, mutta kertoo varmasti ja perustellen, jos joku toiveesi on mahdotonta toteuttaa ja erityisesti ammattitaitoa kuvastaa se, että kukkakauppiaalla on tarjota vaihtoehto B, yhtä hyvä ellei parempi kuin se alkuperäinen. 

Kukkakauppias valmistaa tuotteet määräaikaan mennessä. Keskusteluissa sovitaan, kuinka tuotteet saadaan toimitettua tilaajalle; noutaako tilaaja ne itse vai toimittaako kukkakauppias tuotteet haluamaasi paikkaan. Hautajaisten ollessa kyseessä kukkakauppias käy kiinnittämässä arkun kukkalaitteen arkun päälle, toimittaa surukukat kappeliin/kirkkoon ja muistopaikan tiloihin kukkakimput pöytiin.

Kukkien kielen toimintaperiaate on se, että tehdään asiakkaalle tilaaminen ja kukkien toimittaminen helpoksi. Vain soitto tai viesti minulle siitä mitä tarvitaan, milloin tarvitaan ja mihin kukat toimitetaan - ja homma hoituu monen vuoden kokemuksella. 

3. marras, 2018

Vanhat tuulet puheltaa!

Pitkän hiljaiselon jälkeen Kukkien kielen kukkahattutäti kirjoittaa teille terveiset.

Kesän ja alkusyksyn hektisen työrupeaman jälkeen on aika keskittyä taas tähän omaan toimintaan110 % aktiivisesti. Homnma ei ole kuitenkaan ollut jäissä missään välissä, vaikka olenkin ollut suhteellisen hiljainen :)

Homma siis toimii niin kuin ennenkin; ota yhteyttä joko kirjallisesti tai puhelimitse ja tee tilaus sidontatyöstä. Minä teen ja toimitan, edelleen Lahden alueelle maksutta. Lähialueille lisämaksusta. 

Seuraa Kukkien kielen Facebook-sivustoa Ninan Kukkien kieli - kukkasidontaa, niin tiedät missä mennään.

Harmaasta marraskuusta huolimatta ihanaa syksyä - joulun odotusta!

20. touko, 2018

Tervehdys!

Nyt on kuulkaas otettu opit vastaan ja koulut käyty. Tästä eteenpäin tekemällä oppii lisää ja elämä opettaa.. ja mitä viisasta tähän vielä sanoisi. No, suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että pitkän uurastuksen jälkeen valmistuin viime perjantaina floristiksi, sain paperit suoritetusta ammattitutkinnosta. Yee!

Kevät on ollut suhteellisen intensiivistä opiskelua ja valmistautumista viimeiseen näyttötutkintotilaisuuteen, joka kesti kaiken kaikkiaan kolme päivää. Kolmena päivänä tekemistäni seurasi kaksi arvioijaa, jotka tarkkailivat työmenetelmiäni, aikaansaannoksiani ja oman tekemiseni arviointia. Lopputulos oli, että läpi meni. Ja sehän se tavoite oli. 

Nyt on aika keskittyä tulevaisuuteen eli tehdä ihania kukkasidontatöitä Kukkien kielessä juuri teille asiakkaat, ystäväni. Homma jatkuu samanlailla kuin tähänkin saakka. Minua voi lähestyä ihan millä keinolla hyvänsä, otan tilauksen vastaan ja tomitan kukat haluamaasi paikkaan Lahden alueella. Helppoa eikö totta!