Rakkaudesta kukkiin!

Mistä kaikki alkoi?

Kaiken alku oli lapsuuden ajan syksyiset retket äidin kanssa metsään keräämään sammalta, jäkälää, käpyjä ja muita luonnon tarjoamia antimia. Kesän kynnyksellä keräsimme kieloja, teimme kukkakimppuja ja myimme niitä torille. Joskus kiersin ystävän kanssa ovelta ovelle kukkamyyjän tehtävissä.

Aikuisuuden myötä elämä toi uudet kuviot ja kukat jäivät taka-alalle. En kuitenkaan unohtanut luonnon tarjoamia mahdollisuuksia nauttia sen rauhasta ja kauneudesta. Iän karttuessa aloin taas hyödyntää luonnon tarjontaa marjastamalla ja sienestämällä.

Lopullinen sysäys uudelle "luonnolliselle" elämälle sai alkunsa, kun hankin mieheni kanssa oman mökkipaikan. Mökin pihapiiri vaati kunnostamista ja osaavan puutarhurin avustuksella ryhdyimme töihin; raivasimme ränsistynyttä kasvillisuutta, suunnittelimme ja rakensimme uutta.

Samalla kasvoi nälkä laajentaa omaa osaamista, jotta voisin muokata edelleen pihaa oman näköisekseni ja halu tämän hyvän hyödyntämisestä muidenkin iloksi alkoi herätä. Tahto ja halu oli loppujen lopuksi niin valtava, että jätin vanhan työni ja ryhdyin toteuttamaan uutta unelmaani.

Valmistuin uuteen ammattiin eli puutarhuriksi. Tunsin että palasin juurilleni, olinhan kiinnostus aiheeseen kylvetty jo lapsena; tämä on selkeästi "se minun juttuni". Tajusin, että uusi, innoittava elämäntehtäväni on luoda kukista ja tutuista oman luonnon antimista kauneutta kaikkien sitä haluavien ihailtavaksi.

Tunnen suurta hyvänolontunnetta, kun näen kätteni jäljet. Saan sisäistä voimaa, kun saan jakaa tätä samaa tunnetta myös muille.

Tarina sai jatkoa.. puutarhuriksi valmistumiseni jälkeen totesin, että vielä on paljon oppimista. Niinpä aloitin floristin opinnot syksyllä 2016. Nyt voin ylpeänä itsestäni ja päättäväisyydestäni todeta, että päätös opiskella lisää alaa kannatti. Sain uusia näkemyksiä ja kokemuksia, joita pystyn hyödyntämään sidontatöissäni. Floristiksi valmistuin toukokuussa 2018.

Ystävällisin terveisin

Nina Torvinen