Minun tarinani kukkien maailmassa alkoi jo lapsena, kun äidin apurina poimin keväisin kieloja, tein niistä kimppuja ja menin torille myymään. Teimme myös vuoden ympäri metsäretkiä, jolloin poimimme luonnonmateriaaleja, joista äitini teki etenkin jouluksi erilaisia koristeita ja sidontatöitä. Ikää kun tuli, nämä puuhat jäivät ja kukkien maailma jäi etäiseksi.

Vuosien työrupeaman jälkeen ihan toisella alalla tuli hetki, jolloin aloin miettiä elämääni ja mitä tulevaisuudelta haluaisin. Päätin vaihtaa alaa ja suunnata ihan uusiin haasteisiin. Opiskelin ensin puutarhuriksi ja totesin, että en ollut vielä valmis tarttumaan kukka-alan haasteisiin. Opiskelin lisää ja minusta tuli floristi.

Olen toiminut floristin tehtävissä vieraan palveluksessa sekä omassa pienessä yrityksessäni Ninan Kukkien Kielessä. Teen kukkasidontatöitä, pidän kukkasidontakursseja ja annan opastusta alalle ohjautuneille opiskelijoille. 

Ympyrä on siis sulkeutunut ja olen palannut juurilleni. Uskon, että tämä on minun loppuelämäni ammatti ja haluan sen myötä jakaa osaamista ja kauneutta myös muille, jotka sitä kaipaavat ja haluavat.

Ystävällisin terveisin

Nina Torvinen